به گزارش قدس آنلاین، احمد صادقی گلمکانی بیان کرد: شرکت تعاونی تولیدی پنبه طلای سرخس در سال ۱۳۹۳ به منظور خرید محصولات تولیدی از کشاورزان این شهرستان در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع احداث و بهرهبرداری شد.
وی ادامه داد: ظرفیت این کارخانه با توجه به فعالیت فصلی در شش ماه از سال و در زمان برداشت محصول پنبه، سالانه ۲۵ هزار تن است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزود: در این کارخانه، پنبه خریداریشده از کشاورزان فرآوری و حلاجی میشود.
وی با اشاره به گستره فروش محصولات این کارخانه گفت: پنبه محلوج یا حلاجی شده که از مرغوبترین پنبههای تولیدی در سطح کشور به شمار میرود، به کارخانجات نخریسی و بافندگی سراسر کشور عرضه و پنبهدانه تولیدی نیز در کارخانجات روغنکشی و دامداریها استفاده میشود.
صادقی گلمکانی ادامه داد: همچنین بذر مرغوب و بوجاریشده از همین محصول تولید میشود که برای کشت در سالهای آینده مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اشتغالزایی برای ۲۵۰ نفر به واسطه احداث و راهاندازی کارخانه پنبه طلای سرخس خاطرنشان کرد: این کارخانه برای ۵۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۲۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال را فراهم آورده است.
صادقی گلمکانی ادامه داد: این کارخانه در نزدیکی اراضی کشت پنبه احداث شده است. بنابراین کشاورزان شهرستان سرخس میتوانند بدون فوت وقت و صرف هزینه اضافی، در نزدیکترین مکان مناسب محصولات خود را به فروش برسانند.
وی سطح زیر کشت پنبه در شهرستان سرخس را در سال جاری ۲۸ هزار هکتار دانست و افزود: پنبه تولیدی سرخس یکی از بهترین و مرغوبترین نوع پنبه در سطح کشور است. پیشبینی میشود دستکم ۸ هزار تن محصول تولید شود.
صادقی گلمکانی در پاسخ به این سؤال که کارخانه پنبه سرخس در سال جاری چه برنامههایی برای تحقق جهش تولید در دستور کار خود قرار داده است گفت: کارخانه بدین منظور، هدف اصلی خود را کمکرسانی به کشاورزان در همه مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول قرار داده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس ادامه داد: این مهم نیز از طریق خرید بموقع و پرداخت هزینه پنبه خریداریشده، انجام کارشناسیها در همه مراحل کشت، تهیه و عرضه بذر مرغوب به کشاورزان، بالابردن سطح کمی و کیفی مشاوره آبیاری و مبارزه بموقع با آفات انجام شده است.
منبع:
انتهای پیام/
نظر شما